Twitter Jiřího Ovčáčka? Skvělá komedie!

Pražská kavárna má opět důvod k hojné kritice prezidenta Miloše Zemana. Hradní tiskový mluvčí Jiří Ovčáček má ale zase plné ruce práce. Jeho úkolem je vysvětlit pozdní příchod české delegace v čele se Zemanem a bývalou hlavou státu Václavem Klausem na pohřeb prvního slovenského prezidenta Michala Kováče. Jak se mu to daří?

Pozdní příchod české delegace na pohřeb Kováče probírají noviny, internetová zpravodajství i mnoho lidí na twitteru, a tak musí zakročit ten nejpovolanější. Na Ovčáčkově twitteru se spustila lavina příspěvků, které uráží pražskou kavárnu a snaží se vysvětlit, že chyba není na straně Hradu.

Letadlo z pražského letiště odletělo podle plánu, dokonce dostalo přednost před několika letadly. Důvodem zdržení je podle vyjádření Ovčáčka špatné počasí. Zní to logicky, ale žádný jiný let do Bratislavy zpoždění neměl. „Nemáme žádnou informaci o tom, že by při letech tímto směrem docházelo k jakýmkoli problémům,“ uvedl mluvčí Řízení letového provozu Richard Klíma.

Jenže pozdní příchod na smuteční obřad nebyl jediným případem špatného chování. Tiskový mluvčí zdokumentoval část prezidentovy hlavy a rakev při průběhu samotného konání pohřbu. „Ovčáčkova fotka na pohřbu je proti etiketě,“ říká odborník na etiketu Ladislav Špaček. Reakcí Ovčáčka byl odkaz na report Lidových novin z pohřbu Václava Havla. Fotografující host ve druhé řadě a fotograf Lidových novin? Opravdu žádný rozdíl?

Jako by toho ale nebylo málo. Taková třešnička na dortu. Tiskový mluvčí Hradu žádá omluvu médií za obvinění, že zpoždění zapříčinili Zemanovi lidé. „Paní Kaslová čeká na omluvu, Jiříku,“ vtipně na twitteru okomentoval žádost omluvy Jan Povýšil.

Přidat komentář